روی برخی چیزها نمی‌شود فقط ارزش مادی گذاشت اطلاعات شخصی و مهم از این دسته هستند.

هدف بکاپ گرفتن چیزی نیست جز اینکه خیال شما را از بابت از دست ندادن اطلاعات مهم راحت کند.

اگر تا الان جدی به پشتیبان گرفتن از اطلاعاتتان فکر نکرده‌اید حتما برایتان پبش نیامده که حاصل چند ماه کار روی یک پروژه به خاطر سوختن هارد از بین برود.

به یاد دارم یکی از همکلاسی‌هایم زحمات 3 ماهه‌اش روی پایان نامه به خاطر خرابی هارد از دست رفت و این در و آن در میزد که لپتاپش را ریکاوری کند. معمولا بهترین دستگاه ها و نرم افزارهای ریکاوری هم همه فایل های ازدست رفته را برنمی گردانند.

هارد کامپیوتر و علی الخصوص لپتاپ شما ممکن است هر لحظه از کار بیفتد.

شوک الکتریکی، نوسان برق، ضربه خوردن، ویروسی شدن همه اینها برای کامپیوتر اتفاق می‌افتد.

پس هیچ وقت به کامپیوترتان اعتماد نکنید.

از چه چیزهایی پشتیبان تهیه کنم؟

حالت کامل و درستش این است که از هر چه  روی یک سیستم یا یک هارد دارید، حداقل دو نسخه مجزا به عنوان پشتیبان داشته باشید. اما احتمالا داشتن یک هارد اکسترنال با فضای بالا برای همه امکان پذیر نیست.

حداقل کاری که باید انجام دهیم این است که از اطلاعاتی بکاپ بگیریم که از دست رفتن آنها برایمان حکم مرگ و زندگی دارد و صرفا با هزینه مالی نمی‌شود آنها را جبران کرد. مثل پروژه های کاری و  درسی یا عکس های شخصی.

حداقل دو نسخه در دو جای مختلف داشته باشید

خیلی‌ها را می بینم یک سری فایل ها در کامپیوتر دارند آنها را از روی سیستم بر می‌دارند و روی هارد اکسترنال کپی می‌کنند. این را نمی گوییم بکاپ گرفتن.

فایلی که فقط از آن یک نسخه داری که دیگر بکاپ نیست بکاپ باید حتما علاوه بر نسخه اصلی یک کپی از آن در یک فضای ذخیره سازی مجزامثل هارد یا اینترنت(فضای ابری) موجود باشد.

چگونه از اطلاعات بکاپ بگیرم؟

اگر فایل ها و پوشه های شخصی وغیر شخصی دارید خیلی ساده می شود از آنها کپی گرفت و در جایی دیگر نگه داشت.

من همیشه عادت دارم از فایل های مهم علاوه بر اینکه در یک هارد اکسترنال بکاپ می گیرم یک نسخه هم روی گوگل درایو داشته باشم.

اگر جیمیل داشته باشید به ازای هر اکانت گوگل به شما 15 گیگ فضای رایگان می دهد.

اگر هم بخواهید یک کمی دقیق تر و حرفه ای تر باشید و از کل سیستم عامل به همراه تمام فایل ها بکاپ تهیه کنید نرم افزار acronis را پیشنهاد می‌کنم.

خوبی این نرم افزار این است که نسخه iso هم دارد. یعنی می توانید مثل یک ویندوز از آن  فلش یا سی دی بوتیبل (bootable) تهیه کنید و حتی بدون نصب روی سیستم عامل به شکل بوت اجرایش کنید. بسیار به درد مواقعی می خورد که ویندوز بالا نمی آید.

کار با acronis خیلی ساده است. وقتی برنامه را اجرا کنید به لیست همه درایوها  را نشان می دهد.

می شود از همه هارد یک ایمیج گرفت. یعنی در همین حالتی که هارد دیسک قرار دارد با همین ویندوز و نرم افزارها یکجا یک نسخه از آن را به شکل یک فایل برای  ذخیره می کرد.بعدا اگر نیاز به این اطلاعات داشتیم، می‌توانیم دوباره همین فایل را با استفاده از acronis بازیابی کنیم.  این شکلی دیگر به نصب دوباره ویندوز درایورها و برنامه ها نیازی نیست.

مزیت استفاده از این روش این است همه اطلاعات موجود در سیستم دست نخورده باقی می‌ماند و نیازی نیست از تک تک آنها بکاپ بگیرید.

اگر هم نخواستید از کل هارد پشتیبان گیری کنید یک یا چند درایو خاص و حتی چند پوشه خاص را هم  می‌توانید با acronis بکاپ بگیرید.

استفاده از سی دی و دی ودی برای بکاپ

دی وی دی ها ضعیف ترین وسیله ذخیره سازی اطلاعات هستند.

  • راحت خش می گیرند و احتمال از دست رفتن بکاپ زیاد است.
  • سرعتشان پایین است و انتقال اطلاعات با آنها بسیار زمان بر است.

پس حتما روی یک هارد اکسترنال یا روی یک کامپیوتر دیگر یا حداقل روی یک فلش مموری(البته به شکل موقت) فایل های پشتیبان را نگه داری کنید.

استفاده از فضای ابری

نگه داری بکاپ روی اینترنت یک گزینه خیلی خوب است چون تا حد زیادی خیالمان راحت است که آن شرکت یا سایت کار نگه داری سخت افزاری را انجام می دهد. اما مشکلاتی هم دارد به خصوص اگر رایگان باشد.

مثلا همین گوگل درایوی که مثال زدیم ممکن است یک روز به سرش بزند و به هوای تحریم‌ اکانت ایرانی‌ها را ببندد.

استفاده از سرویس های ایرانی مثل ابرینو ایرانسل هم هرچند می تواند برای کاربرهای حرفه ای گزینه بهتری باشد اما بالاخره در اینجا نباید همه تخم مرغ‌هایمان را در یک سبد بگذاریم چون سرویس های ایرانی سابقه طولانی در عدم پاسخگویی و مشتری مداری ضعیف دارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست